8 Mayıs 2012 Salı

KUMKURDU BİTTİ :( AMA NEDEEEN :(

Kumkurdu bu, istediği yere gidebilir.. hatta sessiz ve kıpırtısız durur kimsecikler onu fark etmez.. tabii ki benim bıyıklarımdan ve ıslak burnumdan kaçamaz ama olsun :)
En son Osuruk Tozu ve Balık kitapları için "neden bittiiii..." dediğimi hatırlıyorum ...
Gel gelelim kitabın benim böyyük hayallerimi alt üst edip etmediğine.. hani bazen olur ya çok istediğiniz bir şey bir anda elinize geçince cazibesini kaybeder, "amaaan bu muymuş" deyip kenara atarsınız ..hatta ona sadece ulaşma durumu-aslında ulaşamama durumudur- onu size çeken vs.. 
Ancak...
Bu kitapta şöyle oldu; "vay ben başımı nerelere vurayııııımmm,neden daha önce okumadıııım vay vay vay.." şeklindeki sızlanma mırlanma ve de mızıldanmalarım geçince kendimi toparlayıp bir kedi asilliğinde üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye ve kitapla alakalı yorumlarımı paylaşmaya karar verdim..
başlık zaten malum Kumkurdu olunca hikayede de en azından bir adet kumkurdu ile karşılaşmayı umuyor insan ve evet buluyoruz aradığımızı.. bir de kapakta "ohh be burası çok rahatmış" pozu veren mincik kız var, adı ZACKARİNA... 

anlamını vs. bilmesem de kızın ismi hoşuma gitti :) minik Zack (ona böyle seslenmeme bir şey demez umarım, burası da mesaj platformu gibi oldu yalnız Behiç Ak'tan sonra :) anne ve babasıyla deniz kenarında bir yerlerde yaşıyor, yaşı tahmini olarak 5ten büyük 12den küçük ama gerisini bilemem.. civarlarında başka ev olmadığından ve anne/babası iyi niyetli bir şekilde aslında minik kızla vakit geçirmek istemelerine ama tabii ki bu zamanların Zack'in istediği her an'a denk gelmemesi neticesinde kız çocuğumuz kendini bisiklet, deniz, kum,güneşte bulurken bir gün..bir de bakıyor ki hayatına Kumkurdu girmiş :) aralarındaki tümmmm diyalogları çok özel bir çerçevede tekrar tekrar okumak ve her okumada yazara saygı duruşunda bulunmak gerek diye düşünüyorum.. 
Kumkurdunun Zack'i çaya davet etmesi ve orada rüya kurabiyelerinden yemeleri, kuyrukluyıldızın ziyareti, anneannenin muziplikleri, bulaşık yıkanması, araba anahtarı, saksağan kuşunun sesinin kesilmesi, şarkı söylenmesi, bisikletle denize uçma alıştırmaları, morlukların madalya olarak anlatılması...ohoooo ben böyle sabaha kadar yazarım artık :) Balık'taki gibi bir yerlerden bir yerlere falan gitmiyorlar..aslında sadece "oldukları yer"deler.. ama süperler :) kitaptan sırasıyla alıntılar ekliyorum aşağıya, umarım okuması zor olmaz..ha baktınız zor, alıverin kitabı da adamakıllı tanışın Zackarinayla ve kumkurduyla :P










Zackarina :)



yiğit özgür araya sıkışmış :P





işte böyleeeee... şimdi sıra ikinci kitapta :) heyecanlıyım tabii ki de :) buarada kim ne okuyor yazsanıza be yav :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder